Merkez Bankası Kurunun Altında Dolar Satıldı Dolar 25 TL'ye Kadar Düşecek Uyarısı Geldi

Merkez Bankası Kurunun Altında Dolar Satıldı Dolar 25 TL'ye Kadar Düşecek Uyarısı Geldi
 Başkatip Memur Haber Sitesi
Döviz Dalgalanmaya Devam Ediyor! Ünlü Ekonomistten Dolar Kuru Hakkında İnanılmaz Tahmin!

Yerel seçimlerin ve Merkez Bankası'nın faizi sabit tutmasının ardından dövizdeki dalgalanma sürüyor. Dolar yeni haftaya düşüşle, euro ise yükselişle başladı.

Dolar Kuru Düşüşte, Euro Yükselişte

Serbest piyasada 32,4250 liradan alınan dolar, 32,4270 liradan satılıyor. 34,7770 liradan alınan euro'nun satış fiyatı ise 34,7790 lira olarak belirlendi. 40,6480 liradan alınan Sterlin ise 40,8280 liradan satılıyor.

Gözler Nisan Ayı Enflasyonuna Kilitlendi

Bu hafta gözler cuma günü açıklanacak nisan ayı enflasyonuna kilitlendi. Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Mehmet Şimşek, dezenflasyon sürecinin yılın ikinci yarısından itibaren başlayacağını belirtti ve enflasyonla mücadele için ek adımlar atacaklarını söyledi.

Enflasyon Mart Ayında Yüksek Oldu

Enflasyon mart ayında aylık yüzde 3,16, yıllık yüzde 68,50 olarak açıklanmıştı.

Fed'in Faiz Kararı Bekleniyor

Öte yandan bu hafta 1 Mayıs'ta Fed'in faiz kararı açıklanacak. Fed'in politika faizini sabit bırakması bekleniyor. Piyasalar Fed'in haziran ayından itibaren faiz indirimlerine başlamasını öngörüyor.

Dolar Kurunda Tarihi Bir İlk Yaşandı!

Ünlü ekonomist Aydın Binboğa, Kapalıçarşı'da dolar tarihinde bir ilk yaşandığını belirterek "Merkez Bankası kurunun altında dolar satılıyor. Bu tarihte hiç olmamıştı. Her zaman tersi olurdu. Merkez Bankası kurunun 2 TL üzerindeydi kur. Şimdi ise tam tersi oldu. Yani 3 TL'den fazla düşüş demek bu kurda. Herkes Türk Lirası arıyor. FED faiz indirdiği an dolar kuru 25 lira olur." ifadelerini kullandı.

Binboğa: Dolar 25 Lira'ya Düşecek!

Ünlü ekonomist Aydın Binboğa, aylar önce doların 44 TL civarı olabileceği tahmininde bulunduğunu hatırlatarak "Dolar kurunu 44 lira olarak öngördüm ama şartlar değişti. Dolar çok oynak olmaz artık." dedi.