Optik yanılsama: Sadece en keskin görüşe sahip olan kişiler havuçları görebiliyor

Optik yanılsama: Sadece en keskin görüşe sahip olan kişiler havuçları görebiliyor
Bu sebze rafında havuç da var ama bunlar herkesin görebileceği bir yerde saklanmış. Bu sebze ve meyveler arasında havuçları bulmaya yardım edebilir misin?

Bu ilgi çekici ve büyüleyici optik yanılsama testi , algısal becerilerinizin yanı sıra zeka bölümünüzü ( IQ ) ölçer. Karmaşık optik yanılsama görüntülerinde gizli nesneleri bulmak, basit bir gizli nesne aramanın ötesinde, keskin gözlem, desen tanımlama ve hızlı işlem yetenekleri gerektiren zihinsel bir zorluktur.
Bu tür optik yanılsamalar, psikologlar ve sinirbilimciler tarafından insan beyninin karmaşık görsel bilgileri nasıl işlediğini incelemek için sıklıkla kullanılıyor.

Yüksek bilişsel işlev, dikkat dağıtıcı denizin ortasında belirli nesneleri (bu örnekte havuç) hızlı bir şekilde tanımlama yeteneğiyle kendini gösterir.
Bu, konsantrasyon, detaylara dikkat ve etkili ve verimli görsel işleme yeteneklerini içerir. Bir işi ayrılan 8 saniyede bitirmek, kişinin görsel yeteneğini sergilemenin yanı sıra yüksek bir IQ'ya da işaret eder çünkü bilgiyi doğru ve hızlı bir şekilde işleme ve yorumlama kapasitesini gösterir. Verilen sürede bu optik illüzyon bulmacasını çözebilecek misiniz bir bakın . Rengârenk meyve ve sebzelerin arasına gizlenmiş havuçları tespit etmek size kalıyor. Onları tanımak için sadece sekiz saniyeniz var.

107562496-002.webp

Bu iş ilk bakışta basit görünebilir ancak bunun sizi kandırmasına izin vermeyin; Görüntünün çeşitli form, renk ve desenleri içeren karmaşıklığı nedeniyle, görme keskinliğiniz ve bilişsel yeteneklerinizin gerçek bir testidir.

Bu kısa sürede havuçları teşhis edebilenler olağanüstü bir görme keskinliğine ve yüksek derecede bilişsel yeteneğe sahiptir. Bu sadece 20/20 görüşe sahip olmakla ilgili değil; aynı zamanda beyninizin görsel bilgiyi ne kadar hızlı işlediği ve ona tepki verdiğiyle de ilgilidir.


Havuçları hızlı bir şekilde tanımlamak, daha yüksek bir IQ'nun ve görsel karmaşa arasında bilgileri etkili bir şekilde sıralama ve yorumlama konusunda olağanüstü bir kapasitenin işaretidir.


O zaman bu zorlu mücadeleye hazır mısın? Görüşünüzü keskinleştirin ve düşüncelerinizi yoğunlaştırın; bakalım siz de çok zeki ve görsel açıdan yetenekli insanlardan biri olabilecek misiniz? Sadece sekiz saniyenizin kaldığını unutmayın, o yüzden hazırlanın, başlayın! Havuçların yerini bulmayı başardınız mı? Aşağıdaki çözüme bakın!

Optik İllüzyon Cevap


Bu resimde gizlenen havuçları bulamadıysanız endişelenmeyin. Aşağıdaki optik yanılsama çözümünü inceleyin.

107562465.webp