Bu Emekliler Kurban Bayramı İkramiyesini 4500 TL Alacak

Bu Emekliler Kurban Bayramı İkramiyesini 4500 TL Alacak
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için yapılan aynı orandaki artışlarla birlikte, iktidar tarafından belirlenen Ramazan ve Kurban Bayramları için ikramiye tutarı 3000 TL olarak duyurulmuştu.

Ancak bu karar, milyonlarca vatandaşın tepkisine neden oldu ve bazı belediyeler harekete geçerek ikramiyelere ek ödemeler yapmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise emeklileri sevindirecek bir adım attı.

Türkiye genelinde emekli sayısının 16 milyonu aştığı bir dönemde, iktidarın bu artışı gerekçe göstererek ikramiye zamlarını yeterli seviyede yapmaması eleştiriliyordu. Bütçenin zorlanması gerekçesiyle seyyanen zam alamayan emeklilere, yalnızca 3000 TL ikramiye ödeneceği açıklanmıştı. Ancak bu tutarın hayat pahalılığına karşı yetersiz olduğunu düşünen milyonlarca emekliye belediyelerden destek geldi.

Birçok belediye, bayram öncesinde emekli ikramiyelerine ek ödemeler yapacaklarını duyurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise Ramazan Bayramı öncesinde 25 bin emekliye ek 1500 TL ödeme yapacağını açıkladı.

Belediye başkanı değişikliğinin ardından, Kurban Bayramı'nda da ek ödeme yapılıp yapılmayacağı merak konusuydu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cemil Tugay döneminde olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da sosyal yardım kriterlerine uyan 25 bin emekliye 3000 liralık ikramiyeyle birlikte ek 1500 TL destek ödemesi yapacağını duyurdu.