Yusuf Tekin'in Muhteşem Kariyeri!

Yusuf Tekin'in Muhteşem Kariyeri!
Bir öğretmen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bu sözleri üzerine Yusuf Tekin'in kariyerini inceledi.

Yusuf Tekin demiş ki "Kariyerimin bitmesine sebep olacak olsa bile mülakatı yapacağım." O zaman gelin Yusuf Tekin'in "muhteşem" kariyerine bir bakalım.

- Yusuf Tekin'in Müsteşarlıģı döneminde, 30 Eylül 2013 tarihinde Andımız kaldırıldı.

gmrwbzqxaaay-8u.jpeg

1 Mart 2014 tarihinde TBMM’de kabul edilen 6528 sayılı kanun ile MEB Müsteşarı Yusuf Tekin haricindeki merkez ve taşradaki tüm eğitim yöneticileri (Yaklaşık 50 bin kişi) görevden alındı.

gmrwczwweam1rsp.jpeg

1 Mart 2014 tarihinde TBMM’de kabul edilen 6528 sayılı kanun ile özel okullarda çalışan öğretmenlerin devlet okullarında çalışan öğretmenlerden daha düşük maaş almalarının önü açıldı. Özel okul çalışanı öğretmenler asgari ücrete mahkum edildi.

gmrwdbvxcaix3cd.jpeg

PROJE OKULU uygulaması hayata geçirildi. Bu okulların öğretmen ve yöneticilerinin doğrudan bakan tarafından atanabilmesinin önü açıldı. Günümüzde bu okulların sayısı 2 bini geçti. Ülkemizin en gözde okulları bu kapsama alınarak öğretmenlerin tamamı torpille bu okullara atandı.

gmrwdmdxyaakitc.jpeg

PROJE OKULU uygulaması hayata geçirildi. Bu okulların öğretmen ve yöneticilerinin doğrudan bakan tarafından atanabilmesinin önü açıldı. Günümüzde bu okulların sayısı 2 bini geçti. Ülkemizin en gözde okulları bu kapsama alınarak öğretmenlerin tamamı torpille bu okullara atandı.

gmrwelcwiaaancw.jpeg

Meclis'te yaptığı konuşmasında cemaatlerle ve tarikatlarla protokol yapmayı savundu.

gmrwfkjxkaar8tx.jpeg

2017 yılında LİSELERE GİRİŞ SINAVI TEOG’ta 17 bin öğrenci birinci oldu. Batman’da bir okulda aynı sınıftan 10 öğrenci 120 sorunun tamamını doğru yaparak birinci oldu. Yusuf Tekin 17 bin birincinin ‘normal’ olduğunu söyledi.

gmrwgcrwmaexzg7.jpeg

TEOG kaldırıldı. 2016 yılında TEOG’un ne kadar hakkaniyetli bir sınav olduğunu ifade eden Yusuf TEKİN, Cumhurbaşkanı’nın 2018’de TEOG kalkacak demesinden sonra “TEOG bir sınav değildi zaten, olması gereken derslerin sınavıydı” şeklinde çark etti.

Öğrenci ve veliler tarafından öğretmenlerin değerlendirilmesine yol açan Öğretmen Performans Sistemi, Yusuf Tekin döneminde uygulamaya sokuldu. Sonraki süreçte iptal edildi.

gmrwilcwcaatfh8.jpeg

2016'da Yusuf Tekin'in MEB Müsteşarlığı zamanında kamuya atanacak öğretmenlere mülakat yapılması zorunlu hâle geldi. 2016'da ve 2017'de yapılan mülâkatlarda o kadar fazla kıyım ve torpil oldu ki bizzat Cumhurbaşkanımız müdahale ederek yuvarlamalı mülâkata geçildi.

2023 genel seçiminden önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından sonra da dönemin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından öğretmenlikte mülâkatların kaldırılacağı müjdelendi. Seçimden sonra Milli Eğitim Bakanı olan Yusuf Tekin verilen sözü çiğnedi.

Mülâkatı savunduğu bir programda inançlı olduğunu ve kul hakkı yemekten korktuğunu söyleyen Yusuf Tekin, bu konuşmadan bir-iki ay sonra yaptığı MEB görevde yükselme mülakatlarında yazılıdan yüksek puan alan birçok öğretmeni eledi.

gmrwcqyxmaajvi1.jpeg

Bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile profesörlükte geçirilecek “en az üç yıl” şartı kaldırıldı. “Rektörler, profesörlük yapanlar arasından atanır.” şekline dönüştürüldü. 15 Eylül tarihinde MEB’in son müsteşarı Yusuf Tekin, Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne rektör olarak atandı.

gmrwdjzwmaanghn.jpeg