Ruslardan Sonra Onlarda Türkiye'yi Terk Ediyorlar Sebebi Belli Oldu

Ruslardan Sonra Onlarda Türkiye'yi Terk Ediyorlar Sebebi Belli Oldu
Son aylarda Türkiye'yi terk eden Rusya vatandaşlarının sayısı 50 bini aştı. Geçtiğimiz yıl başlayan bu göç dalgası, 2023 yılında 44 bine ulaşmış durumda.

Yıllardır Türkiye'de en fazla oturum izni alan ülkeler arasında zirvede yer alan Rusların neden ülkeyi terk ettiği merak konusu olurken, Rus basını da bu sorunun yanıtını aramaya başladı.

Fiyatlar Artıyor, Turistler Kaçıyor

Habere göre, Türkiye'deki yüksek enflasyon, özellikle gıda ve hizmet sektöründe yoğun şekilde hissediliyor. Dışarıda yemek yemek birçok Türk vatandaşı için hayal durumuna gelirken, geçmiş yıllarda kur artışları nedeniyle yabancı vatandaşlar ve turistler için uygun hale gelen fiyatlar artık Avrupa ortalamasını dahi geride bırakmış durumda.

Türkiye'deki restoran fiyatları, Euro bazında dahi Avrupa'nın en şık mekanlarını geride bırakırken, hayat pahalılığı nedeniyle cazibesini kaybeden Antalya ve İstanbul, yabancı vatandaşların ülkesine dönüşünü hızlandırdı.

Özellikle Antalya'da yaşayan on binlerce Rus vatandaşı Türkiye'yi terk ediyor. Söz konusu durumun bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Alman turistlerin de yavaş yavaş Türkiye'yi terk ettiği öğrenildi.

Rusların Göç Sebebi Kesin Olarak Bilinmiyor

Rus basını, Türk yetkililerin göç sebebini net bir şekilde açıklamadığını ve Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımların etkisini de göz ardı etmediğini belirtiyor.

Ancak, yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetlerinin Rusların göçünde önemli rol oynadığı düşünülüyor.

Türkiye'yi terk eden Rus vatandaşlarının sayısı, son aylarda hızla artıyor. Yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri, bu göç dalgasının ana sebepleri olarak gösteriliyor. Türk yetkililer ise bu konudaki resmi açıklamalarını yapmadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.